Home

Achtergrond

Tweede Rondeel in Brabantse Wintelre

In navolging van de eerste Rondeel, die in april van dit jaar werd geopend in Barneveld, wordt de tweede Rondeel voor scharrelleghennengebouwd in het Noord-Brabantse Wintelre.

De stal moet medio februari 2011 klaar zijn. Leghennenhouders Paul en Els van den Berk zullen de nieuw te bouwen Rondeel gaan runnen.
Het Rondeel is een duurzame huisvesting voor het houden van legkippen. Hierbij is veel aandacht voor dierenwelzijn, milieu, landschap en openheid richting consument. De Rondeel-eieren zijn momenteel te koop zijn bij Albert Heijn onder het eigen huismerk AH Puur en Eerlijk en bij regionale kanalen in de omgeving Barneveld.

Na de realisatie van de Rondeel in Wintelre, zullen regionale afzetkanalen ook Rondeel-eieren gaan verkopen. Rondeel-eieren zijn door de Nederlandse Dierenbescherming opgenomen in het Beter Leven Kenmerk met de maximale score van drie sterren. Tevens zijn de rondeeleieren de eerste en enige eieren met het Milieukeur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.