Home

Achtergrond 239 x bekeken

Trouwe viervoeters

Jullie hebben thuis vast wel een hond. Bijna iedereen die op een boerderij woont, heeft wel zo’n trouwe viervoeter. Een boerderijhond is er in allerlei soorten en maten. Grofweg is de boerderijhond in te delen in vier typen. Je hebt de echte waakhond die streng het boerenerf bewaakt. Dan is er de veedrijver die zorgt dat de schapen en koeien bij elkaar blijven. En niet te vergeten de mollenvanger die graag op klein ongedierte jaagt. Tenslotte is er natuurlijk de gezelschapshond, waarmee je kunt knuffelen. Een echte kameraad dus.

Uitslag Boerderijhonden-minitest
1 = C; 2 = C; 3 = C.
Heb je alle vragen goed beantwoord? Goed gedaan!

TIP Allergisch voor honden? Neem een gans!
Krijg je de kriebels van honden, neem dan een gans! Deze zwaargebouwde watervogel is een prima waak”hond’. Ganzen zijn zeer waaks en kunnen lelijk met hun vleugels slaan. Bij naderend gevaar gaan ganzen luid gakken. Om deze reden werden ganzen vroeger als waakvogel gehouden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.