Home

Achtergrond 276 x bekeken

Transgeen koolzaad in Australische deelstaten

De Australische deelstaten Victoria en New South Wales hebben hun verbod op transgene gewassen opgeheven.

De premiers van beide deelstaten maakten bekend dat direct een teelttoelating is gegeven aan een transgene koolzaadsoort. Ze willen hun akkerbouwers meer mogelijkheden geven hun inkomsten te verhogen nadat ze dit seizoen zijn getroffen door droogte.

In Australië zijn ruim twintig transgene gewassen toegelaten. Dat zijn mais, sojabonen, suikerbieten, aardappelen, katoen en koolzaad.

Door het besluit van de beide deelstaten is de discussie over transgene gewassen opgelaaid. Een aantal fabrikanten van voedingsmiddelen gebruikt geen transgene grondstoffen meer onder druk van de publieke opinie.

Of registreer je om te kunnen reageren.