Home

Achtergrond

Tot nog toe meer uien uitgevoerd dan vorig jaar

De export van Nederlandse uien is in de eerste zeven maanden van dit jaar met 6 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde periode in 2009; van 489 naar 521 miljoen kilo.

Dat melden het Productschap Tuinbouw en het Kwaliteits-Controle-Bureau.

De toename van de uienexport is vooral te danken aan de uitvoer naar Rusland in de eerste vier maanden van dit jaar. Ook de uitvoer naar Duitsland en Polen is duidelijk hoger dan vorig jaar. Daarentegen hebben het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en België minder uien afgenomen. Ook de uitvoer naar verre bestemmingen in Afrika en Azië viel over het algemeen lager uit. In de maand juli is de uitvoer naar Afrika en Midden-Amerika sterk aangetrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.