Home

Achtergrond

Toch geen doden door aardverschuiving Mexico

Mexicaanse autoriteiten hebben dinsdagavond laat bekendgemaakt dat een aardverschuiving in de zuidelijke plaats Santa María Tlahuitoltepecer vooralsnog geen dodelijke slachtoffers heeft geëist.

Er worden nog elf mensen vermist. Deze aantallen zijn veel minder dan waar eerder rekening mee werd gehouden. Eerder werd gevreesd voor de levens van honderden en mogelijk duizend mensen. Inmiddels zijn overlevenden uit de modder getrokken en vermiste inwoners weer terecht. Eerder stelde de Mexicaanse president Felipe Calderón het dodental nog naar beneden bij naar zeven. Hij sprak toen nog van honderd vermisten.

Lokale verslaggevers die het gebied bezochten, berichtten dat er slechts twee huizen zijn bedolven onder de modder en ongeveer dertig zijn beschadigd. Eerder werd nog gerept van driehonderd woningen die onder een laag aarde waren bedolven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.