Home

Achtergrond 210 x bekeken 5 reacties

Tientallen zitgrasmaaiers gestolen

In de provincies Drenthe en vooral Groningen zijn dit jaar opvallend veel zitgrasmaaiers gestolen.

Hoewel het fenomeen elk jaar terugkeert, is de stijging volgens de politie dit jaar buitensporig. Er is sprake van een duidelijke trend, aldus een woordvoerder van de politie in Drenthe.

In Groningen werden in 2010 tot nu toe in totaal bijna vijftig maaiers gestolen, aldus een woordvoerder van de politie Groningen. Alleen vorige week al waren het er acht. In het oosten van Groningen, in de omgeving van Mussel, Stadskanaal en Sellingen, werden toen in de nachtelijke uren machines ontvreemd. In Drenthe kwamen dit jaar tot dusverre zeventien meldingen binnen.

Het gaat om middelgrote tot grote grasmaaiers met een gemiddelde waarde van circa 7.000 euro. De politie vermoedt dat de dieven gebruik maken van een speciaal vervoermiddel om de maaiers te kunnen meenemen. Een woordvoerder van de Groningse politie adviseert bezitters om zitmaaiers zo veel mogelijk uit het zicht te houden en ze achter slot en grendel te bewaren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan het Hert

  Het schijnt dat je met deze erg hard kunt rijden .Vooral met een halve fles wodka op........

 • no-profile-image

  gert

  Vooral de John Deeres zijn erg gewild

 • no-profile-image

  Leen

  Geen blauw op straat, geen groen in de schuur! (nieuw spreekwoord)

 • no-profile-image

  Gedupeerde

  Politie, slaap gerust verder. Er zijn er inmiddels honderden gestolen. Wat zijn de taken van de politie ook alweer!!!!!

 • no-profile-image

  melkveehoudertje

  Slot en grendel helpt niet! Je bent zelf wel meer tijd kwijt om iedere keer de maaier te pakken en weer op te bergen, maar een dief houd je er niet mee tegen!! Als de politie net zoveel werk maakte van de opsporing en dan straffen, als dat ze bezig zijn met snelheidscontole's dan was het geen probleem meer want dan waren de diefen allang opgepakt.........

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.