Home

Achtergrond 426 x bekeken 3 reacties

'Tientallen overstappers naar DOC Kaas'

Door de problemen bij zuivelverwerker Lyempf krijgt DOC Kaas verzoeken voor toetreding van zowel boeren die rechtstreeks aan de fabriek in Kampen leverden, als van leden van bijvoorbeeld leveranciersvereniging Noorderland Melk.

Dit bevestigt hoofd coöperatieve zaken Gerard Hartlief van DOC. Hij wil niet zeggen om hoeveel melkveehouders het gaat. In boerenkring wordt gesproken over tientallen veehouders die zijn overgestapt of willen overstappen naar DOC Kaas. Een goed beeld van het aantal overstappers is moeilijk te krijgen, omdat bij bijvoorbeeld Noorderland Melk een opzegtermijn van kracht is. Ook speelt nog de bodemprocedure van zo’n honderd boeren die in 2008 bij DOC vertrokken. Onder die boeren zitten diverse aspirant-terugkeerders. DOC Kaas eist echter van hen dat ze hun deelname aan de bodemprocedure staken als ze weer lid willen worden van de coöperatie. Duidelijk mag zijn dat Hoogeveen nog wel plaats heeft voor nieuwe leden, want de aanvoer die in 2008 verloren is gegaan door het vertrek van boeren is nog niet weer aangevuld. DOC heeft in die zin nog steeds te maken met een zekere mate van onderbezetting in de productie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Er bestaat toch een spreekwoord: Een ezel stoot zich geen twee keer aan de zelfde steen. Er zijn dus toch nog boeren die dit spreekwoord niet begrijpen!!!!

 • no-profile-image

  jan

  spijtoptanten met melk

 • no-profile-image

  melkveehoudertje

  Op de spotmarkt was de prijs afgelopen jaar beter voor doc dan de ledenprijs die ze betaalde, dus die onderbezetting zal wel mee gevallen hebben.......

Of registreer je om te kunnen reageren.