Home

Achtergrond

Strijd om mooiste lelie voor Plasbokaal

Evenals in voorgaande jaren wordt ook dit jaar gestreden om de Plasbokaal.

De Plasbokaal is een jaarlijkse broeierswedstrijd die wordt gehouden bij leliekwekerij J.P. van Veen B.V. te Noorden. Iedere deelnemer ontving daartoe in juni een kist leliebollen van hetzelfde ras met de bedoeling deze tot bloei te brengen. De deelnemer die hiervan de mooiste lelies broeit, wordt de winnaar van de Plasbokaal. Dit jaar zijn er 27 deelnemers. De V.K.C. jury zal de vazen beoordelen. De uitreiking van de Plasbokaal vindt zaterdag plaats.

Voor dit evenement worden ook leliekwekers en veredelaars uitgenodigd om lelies te showen. Deze lelies zullen ook door de V.K.C. jury beoordeeld worden. Het zijn afwisselend goede en slechte tijden in lelieland. In dat kader heeft de organisatie dit keer een bekende actrice uit de televisiesoap Goede Tijden Slechte Tijden bereid gevonden om zaterdag om 16.00 uur de prijzen uit te reiken.

Daarna kan tot en met 9 september de lelieshow nog een week worden bezichtigd op het bedrijf van J.P van Veen aan de Veenweg 10 A in Noorden bezichtigd worden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.