Home

Achtergrond 172 x bekeken

Storm Karl op weg naar kust Mexico

De tropische storm Karl bereikt vandaag laat in de ochtend (lokale tijd) de kust van het Mexicaanse schiereiland Yucatan.

Dat meldde het Amerikaanse Orkaancentrum (NHC) in Miami dinsdag.

De overheid van Mexico heeft een waarschuwing uit laten gaan voor de oostkust van Yucatan. Ook voor de kust van Belize geldt een waarschuwing voor de storm. Karl vormde zich in de loop van dinsdag (lokale tijd) boven de Caribische Zee. Meteorologen voorspellen dat Karl nog aan kracht zal winnen voor hij Mexico bereikt, maar niet uit zal groeien tot een orkaan. Als Karl Yucatan is gepasseerd, zal hij vrijdag opnieuw de kust van Mexico bereiken, ditmaal in het noordoosten van het land. Ook de orkanen Igor en Julia zijn nog actief, boven de Atlantische Oceaan. Zij komen voorlopig nog niet in de buurt van land. Alleen Igor zou zondag Bermuda kunnen bereiken, meldde het NHC.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.