Home

Achtergrond 1 reactie

Sterke stijging groente en fruit in Ierland

Volgens de Ierse voedselautoriteit Bordbia houdt 45 procent van de Ieren zich aan de voorgeschreven consumptiehoeveelheid groente en fruit.

Dat stelt de organisatie na een onderzoek onder 800 mensen. Het is opvallend dat in 2006 nog 25 procent van de Ieren aangaf zich te houden aan de richtlijn voor groente en fruit. Ook bleek 70 procent van de Ieren op de hoogte van de richtlijn, ook 20 procent meer dan in 2006, zo stelt de krant Irish Times.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerke

    Dit is nou eens interessant nieuws. Ik vraag mij af hoe hebben ze het daar aangepakt om de consumenten zo ver te krijgen.
    Onze tuinbouwbranche moet daar maar eens gauw gaan kijken hoe ze het daar aangepakt hebben, want hier lukt het door alle gestuntel maar niet om de consumptie van groente en fruit te laten stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.