Home

Achtergrond

Sterke groei aantal drank- en drugsverslaafden

Het aantal alcoholverslaafden in Nederland is in tien jaar tijd met 12.000 gestegen.

Het aantal cannabisverslaafden verdubbelde in tien jaar tijd tot 8800. Het Landelijke Alcohol en Drugs Informatiesysteem bevestigt vrijdag cijfers die dagblad Sp!ts publiceerde. In 2009 deden ruim 72.000 Nederlanders een beroep op de hulpverlening in verband met hun problematische middelengebruik.

Drugs- en drankgebruik domineren de problemen van bijna 50 procent van de gevallen. Slechts 4 procent worstelt vooral met gokproblemen. Bij 3 procent van de meldingen speelt vooral eetstoornissen of medicijnverslaving een rol.

In bijna de helft van de gevallen hebben patiënten problemen met meerdere verslavingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.