Home

Achtergrond 215 x bekeken

Sortiment Cyclamen biedt veel mogelijkheden

Het sortiment van Cyclamen is redelijk groot en biedt de consument talloze mogelijkheden om in huis of in de tuin tot prachtige resultaten te komen.

Cees Breed showt deze week een prachtig exemplaar van de witte, kleinbloemige Cyclamen graecum form album. De bloemen van deze Cyclamen staan lange tijd in bloei, zonder de kans te lopen door al dan niet weelderige bladgroei het onderspit te delven. Het blad komt namelijk pas geruime tijd nadat de bloemen zich al manifesteren tot ontwikkeling.

Th. J. de Groot bracht eveneens enkel soorten Cyclamen naar de keuringszaal, waaronder de kleine Cyclamen hederifolium, C. africanium en C. intaminatum. De Groot showt tevens enkele andere fraaie najaarsbloeiers, waaronder de botergele Sternbergia 'Autumn Gold' en Colchicum, waaronder C. bivonae en C. neapolitanum. Colchicums zijn er trouwens ook in de inzending van Cees Breed die een hele serie voor het voetlicht plaatst. Met daaronder Colchicum pannonicum, C. sibthorpii, C. agrippinum en C. 'Waterlilly', de bekendste gevulde Colchicum.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.