Home

Achtergrond 2 reacties

Sober slot

Minister Gerda Verburg presenteerde vandaag de begroting van LNV, mogelijk de laatste gezien de plannen van VVD, CDA en PVV voor een fusie van LNV met Economische Zaken.

Veel werd op voorhand al niet verwacht van de begroting, gezien de demissionaire status van het kabinet. In de leeswijzer bij de begroting neemt Verburg de laatste restjes hoop weg: de begroting is beleidsarm en sober, staat daar te lezen. Logisch ook: zodra de nieuwe coalitie is gesmeed kan deze weer wijzigingen aanbrengen.

Op het eerste gezicht opmerkelijk lijken de extra uitgaven van het ministerie aan de aankoop van natuurgrond. Dat is echter een gevolg van de opschorting van de natuuruitgaven begin 2009, toen het kabinet de begroting aanpaste in verband met de economische crisis.

Misschien wel saillanter is daarom de bezuiniging van tientallen miljoenen euro's op de begrotingsposten duurzaam ondernemen en kennis en innovatie; volgend jaar is veel minder geld beschikbaar dan in 2010 voor dierenwelzijnsverbeteringen. Minder schadelijk lijkt het dat LNV minder beleidsrapporten zal laten opstellen.

LTO-voorzitter Albert Jan Maat zei vooraf, vermoedelijk tegen beter weten in, dat LNV met de nieuwe begroting nog één keer de kans had zijn visitekaartje af te geven. Die kans heeft Verburg niet gegrepen.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Rondom tien,zegt genoeg

 • no-profile-image

  a hamstra

  DIT is l.T.O ten voeten uit. snel opheffen
  dit verlengstuk van het L.T.O.
  Dit is een begroting zoals Jammer Maat
  het graag wil, helpt zwakke boeren opruimen. en maak groter nog groter.
  Hoeveel ondernemers gaan er in 2011 ???

Of registreer je om te kunnen reageren.