Home

Achtergrond 289 x bekeken

Showen dahlia's neemt af

Het showen van dahlia's in de keuringszaal neemt af.

De groei en bloei van dit product heeft onder de weersomstandigheden danig geleden, met tot gevolg dat in veel gevallen met een lantaarntje naar producten moet worden gezocht die op de keuring een goed figuur slaan. De combinatie Van der Vlugt – Kops slaagde daar deze week in elk geval wel in en zond onder andere de Dahlia 'Happy Butterfly' in.

Een Dahlia uit het 'waterlelie-sortiment', met gele, lichtbruine en okerkleurige tinten en vrij nieuw. Deze dahlia wordt aanstaande vrijdag op het bloemeneiland Mainau, een eiland in het Bodenmeer, gedoopt door Gravin Bernadotte. Genoemde combinatie showt tevens prima kwaliteit van onder andere ook de paarse D. 'Pink Diamond,' de oranje 'Happy Halloween' en de heel kleine boldahlia 'Small World'.

Ook H.A. van Eeuwijk is deze week present, maar nu met aanzienlijk minder inzendingen dan voorheen. De vazen met gemengde dahlia's vertellen het verhaal van het niet kunnen vinden van voldoende goede bloei op het veld. Maar wat er in die vazen wordt getoond is dan wel uitermate goed. Naast de vaas met de witte D. 'Ferncliff Illusion' die mooie paarse punten heeft. Dit betreft overigens een vroege Dahlia, die dus rijkelijk laat in bloei is gekomen en nog eens extra het vreemde seizoen aantoont. Mooi is ook de getoonde semi cactus Dahlia 'White Lace'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.