Home

Achtergrond 1 reactie

Scherpere inkoopeis supers draagt bij aan verlies Univeg

Het Belgische groente- en fruitconcern Univeg boekte verlies over 2009 een verlies van ruim 20 miljoen euro, tegen een winst van ruim 32 miljoen euro in 2008, blijkt uit berichten in Belgische media. De omzet bedroeg 3,3 miljard euro, behaald in 25 landen.

Oprichter Hein Deprez spreekt van een van de moeilijkste momenten in het bestaan van het bedrijf, maar gaat uit van een herstel in 2010.

Univeg zag de resultaten onder druk staan door prijsdalingen op de markt. Daar de multinational sterk inzet op eigen productie raakte die prijsdaling het resultaat. Verder maakte het concern herstructuringskosten en had het hinder van scherpere onderhandelingen met afnemende supermarkten.

Univeg zelf stelt in berichten in Belgische media marktleider te zijn in Nederland, Duitsland, België en Oostenrijk. Univeg is eigenaar van Bakker Barendrecht dat marktleider Albert Heijn belevert en een aandeel heeft in agf van bijna 40 procent.

Univeg wil de eigen productie concentreren op nicheproducten als kersen, vijgen, avocado’s, druiven en peren. In kersen heeft Univeg al een leidende positie in Europa na de overname van het Turkse Alara.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerke

    Ja aan AH leveren, betekent het begin van het einde, wisten ze dat in Belgie nog niet?!

Of registreer je om te kunnen reageren.