Home

Achtergrond 408 x bekeken

Salmonella 'overal' op verdacht bedrijf

De Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit (FDA) heeft bij de bedrijven Wright Country Egg en Hillandale Farms in de staat Iowa op verschillende plaatsen sporen van de salmonellabacterie aangetroffen.

De bedrijven zijn de bron van de grote terughaalactie van ruim een half miljard eieren. De FDA nam bijna 600 monsters. De salmonellabacterie werd aangetoond in monsters die waren genomen van onder meer mest, looppaden en gereedschappen. Daarbij speurde de FDA in de voerfabriek.

Ook in water dat was gebruikt om eieren te wassen in een pakstation van Hillandale Farms, werd de salmonellabacterie aangetoond.
De FDA heeft niet vast kunnen stellen dat het besmette voer ook aan andere bedrijven dan de beide genoemde is geleverd.
Deze affaire heeft 1.519 ziektegevallen veroorzaakt in de periode 1 mei tot 31 augustus.

Of registreer je om te kunnen reageren.