Home

Achtergrond 174 x bekeken

Rutte noemt gang van zaken uiterst ongelukkig

"Uiterst ongelukkig.''

Zo noemde VVD-leider Mark Rutte dinsdag het moment dat VVD, PVV en CDA besloten de onderhandelingen over een rechts kabinet te hervatten. Op datzelfde moment was koningin Beatrix nog bezig met de adviesronde, waarbij ze alle fractieleiders in de Tweede Kamer spreekt, omdat vorige week de onderhandelingen over de rechtse coalitie waren vastgelopen.

ChristenUnie-fractievoorzitter André Rouvoet zei dat Rutte het staatshoofd heeft geschoffeerd. Maar de VVD-leider stelde ,,dat soms dingen lopen zoals ze lopen''. Hij zei "geen spelletjes'' te willen spelen.

Rutte wees erop dat dinsdag een nieuw feit was ontstaan, omdat na het mislukken van de onderhandelingen over rechts PVV-leider Geert Wilders aangaf weer te willen praten. Volgens de VVD-leider past het hem niet om dan te zeggen: "Daar reageer ik niet op. Terwijl iedereen weet dat de VVD het liefst een rechts kabinet wil.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.