Home

Achtergrond 316 x bekeken 1 reactie

Rutte: CDA niet stabiel genoeg voor Wilders

De formatie van een rechts minderheidskabinet is gestrand doordat de PVV van Geert Wilders het CDA niet stabiel genoeg vond om verder te praten.

Dat zei VVD-leider Mark Rutte vrijdagavond. Voor Rutte was het CDA wel stabiel genoeg om verder te onderhandelen over een regeerakkoord.

Rutte zei dat hij beschikbaar is om nu ,,een proeve van een regeerakkoord'' te gaan schrijven. Andere partijen zouden zich daarbij aan kunnen sluiten. Rutte sluit daarvoor niemand uit, ook de PVV niet, die nu een eind maakt aan de onderhandelingen. Hij noemde het ,,heel erg jammer'' dat een rechts kabinet niet tot stand komt. ,,Rechts Nederland zou de vingers aflikken bij wat er op papier stond.''

De VVD-leider zei dat hij in eerdere formatieonderhandelingen, over paars-plus, genoeg van de posities van andere partijen te weten is gekomen om een proeve van een regeerakkoord te kunnen schrijven. ,,Dus ligt het voor de hand dat ik zelf aan de slag ga.'' Bij CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen viel dit in goede aarde. Hij zei het een goed voorstel te vinden dat Rutte nu aan de slag gaat. ,,Ik juich het toe dat hij deze stap zet.''

In 1994 schreef PvdA-leider Wim Kok ook een proeve van een regeerakkoord. Dat leidde toen tot het eerste paarse kabinet, met PvdA, VVD en D66.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    markt -werking

    Dat hele schijnheilige achterbakse gedoe van mooie Maxim Verhage begint behoorlijk te irriteren. Overigens dat hele CDA heeft al jaar en dag de boel belazerd. Je kunt het van de smoelen aflezen op grote afstand. Liegen en bedriegen hoog in het vaandel CDA ten voete uit. Ook die bekakte Ivo Opstelten (VVD) bak er weinig van en pakt nog even een paar slordige duiden mee in zijn toch al rijkelijk gevuld pensioen ,wachtgeld of andere dikke belonings regeling. Poppenkast niveau van de hoogste klassen dat wel. Laten we het gewoon zonder deze club overdreven duur betaalde netwerken doen . Gaat zonder hen veel beter. Gewoon paar goede slimme uitzendkrachten . Doen ze het niet goed gelijk andere etc. Vele malen goedkoper ook!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.