Home

Achtergrond 298 x bekeken

Rusland komt met atlas van het poolgebied

Rusland gaat een nieuwe atlas van het Noordpoolgebied maken.

Dit heeft de voorzitter van de Russische Geografische Vereniging, Sergej Sjoigoe, woensdag op een conferentie over de Noordpool bekendgemaakt. Hij sprak woensdag in Moskou aan het begin van de tweedaagse internationale conferentie ,,Het Noordpoolgebied; Territorium van Dialoog'', berichtte het persbureau Rianovosti.

Het in kaart brengen van de Noordpool is volgens Sjoigoe een uiterst moeilijke opgave. Onderdeel van dit project is het lokaliseren van mogelijk interessante gebieden voor de winning van delfstoffen.

Sjoigoe is met zijn vereniging gastheer van de conferentie waar meer dan driehonderd deskundigen en politici over het lot van het poolgebied spreken. Rusland legt, net als andere landen langs het poolgebied, tal van claims op de regio die door klimaatswijziging toegankelijker wordt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.