Home

Achtergrond 190 x bekeken

'Rothumeur helpt problemen oplossen'

Werknemers in een groep presteren beter als ze hun negatieve emoties laten zien.

Vooral teams die slechte gevoelens met elkaar delen, lossen problemen beter met elkaar op, delen onderling meer informatie en voelen zich verbonden met elkaar. Dat blijkt uit onderzoek van Annefloor Klep waarop zijn vrijdag promoveert aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Uit haar onderzoek blijkt dat het niet altijd goed is als werknemers alleen maar positieve emoties met elkaar delen. Af en toe hardop klagen kan een positief effect hebben, schrijft ze in haar proefschrift. Door de negatieve gevoelens te delen, gaat de groep informatie beter verwerken en kan ze zich beter concentreren op de klus die ze moet klaren. Maar zegt Klep: alleen maar klagen is niet verstandig. Positieve emoties delen levert ook voordelen op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.