Home

Achtergrond 264 x bekeken 14 reacties

Roekenprobleem verplaatst zich

Tytsjerksteradiel is eindelijk verlost van een kolonie overlast gevende roeken. Dat is fijn voor de gemeente, maar pech voor Leeuwarden.

Want daar zitten de vogels nu, schrijft de Leeuwarder Courant. Dankzij een ontheffing van het ministerie van LNV mocht de Friese gemeente vorig jaar een grote roekenplaag bij een verzorgingshuis verdrijven. De 240 nesten zijn nu grotendeels verdwenen. Leeuwarden echter zag het aantal nesten verdubbelen tot 580.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peter v.d. posbank

  Herkauwer,
  Dat van die Doesburgse mosterd was niet zo aardig van mij maar meer als een grap bedoeld, sorry daar voor.
  Het vast stellen van jachtmisstanden is vaak niet zo moeilijk maar probeer het maar eens hard te maken bij de politie.
  Als je belt komen ze gewoon helemaal niet of een uur te laat.
  Ze komen iig als mosterd na de maaltijd
  Ik ken trouwens ook wel een paar goede jagers hoor waar ik echt niks over wil zeggen
  Een dik jaar geleden liep er een ree bij mij in de buurt met een open botbreuk in zijn/ haar achter been.
  Ik heb de plaatselijke jager gebeld en die heeft het dier binnen een kwartier uit zijn lijden verlost.
  Er kwam toen een hevig aangedane jonge dame die de jager voor van alles en nog wat uitmaakte.
  Dat vindt ik niet terecht want zo'n dier is immers niet meer te redden.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik weet het Jan, want ik vaar ook weleens over de Vecht langs die molen. Het is niet zomaar een waslijn hoor, maar de nieuwe Rijkman Groenink Bushline. In de karakteristieke huisstijlkleuren van zijn eigen modeatelier: pisgeel en poepbruin!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koetje Boe, in Oentsjerk woonde vroeger een (toen nog) jonge kennis van me die destijds al de ganse dag aan het eameljen was. De Alde Arend noemden we hem, terwijl zijn vader nog niet eens gepensioneerd was! Als zwarte aubade aan Oentsjerks Onverdraagzame Ouderen (de OOO inderdaad) bied ik hen komende winter volkomen gratis en Krassende Kraaienmars aan!

 • no-profile-image

  p.v.d.p.

  Herkauwert!!!
  Helluuuup!!!!!!
  Vast weer de schuld van de jagers.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Er zit vanzelf Bruingeel Wortelrot in dat hele jachtwereldje Herkauwer. Dat ken ik zo precies zeggen, omdat ik nogaleris met mijn boot langs de molen van Rijkman Groenink in Weesp vaar als zijn huishoudster de bontgemaakte was aan de lijn heeft gehangen. Alle jaegerpants van mijnheer de Schandjager zien er eender uit: okergeel is voor en variabel bruin is vanzelf de andere kant!

 • no-profile-image

  koetje

  Volgens mij hebben jullie vroeger allemaal met dezelfde plaspop gespeeld,gadverdamme continu het zelfde voorgeprogrammeerde riedeltje.

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Dat ochtendurinegeel zat ook al in het logo van de bank die door Rijkman Groenink leeggeplunderd werd. Het vuilgroene veld in dat logo deed mijnheer de haasjager denken aan zijn hobbykillingfields.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koetje Boe weet jij misschien hoe dat zit met die roeken in Hurdegaryp? Zijn die daar weggepest of gingen ze gewoon voor de gezelligheid naar Ljouwert?

 • no-profile-image

  koetje

  Misschien met zijn allen naar de Weaze een avondje wezen stappen en de smaak te pakken gekregen,het kan verkeren.Het was niet Hurdegaryp maar Oentsjerk,zaten de bejaarden te jennen,net hangouderen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wacht eens even.....de Steeg? Zeg P.v.d.Paffers vertel eens even, heb jij afgelopen voorjaar soms die beginnende roekenkolonie in het Rhederlaag stiekum genekt? Ook bij Spankeren werd vorig jaar vanaf de straatweg door de nesten geknald. 's Ochtends om half 5! Ik was helaas toen bij de Dijkakkers bij Olburgen en kon de IJssel niet over. Maar een volgend keer pak ik ze....! Want ik weet wie het waren. Voordeel van een goeie telescoop!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hoi Peter, ik heb ook nooit gezegd dat er helemaal geen goede jagers zijn, maar de natuur loopt helaas vol met door hobbyjagers verwonde dieren. Ik haalde wel eens in één winter ruim 50 gewonde ganzen uit het veld van het hoofdbestuur van de KNJV in de NOP. Dat zegt wel wat dunkt mij. Is toen uitgebreid op radio, tv en in de kranten geweest, maar het schorem Alferink en Lulof zitten nog steeds aan het roer daar. Zolang het hoofdbestuur verrot is, zal de club als geheel op zijn minst wormstekig blijven!

 • no-profile-image

  P.V.D.P

  Roekenkolonie genekt?
  Waar heb je het nu weer over man?
  Je kwam dus toch weer als Doesburgse mosterd na de maaltijd.

 • no-profile-image

  herkauwer

  In ieder geval waarschijnlijk het gevolg van verjaging uit de kolonie in Hurdegaryp! Ach, heel erg is dat niet want alle plattelandsjeugd trekt immers naar de stad!

 • no-profile-image

  herkauwer

  O ben jij het Peter. Ze heten daar aan de Veluwezoom ook allemaal P. Pim Pandoer, Paul van der Paffers en dus ook gij Brutus. Ik zag dit voorjaar een paar beginnende roekennesten in het Rhederlaag die een week later kapotgeschoten waren. Vandaar. En bij Spankeren kwam ik helemaal niet te laat, maar was juist 2 uur te vroeg. Voor de pont! Maar ik was precies op tijd om te zien wat die jagers aan het uitvreten waren! Mooi toch?

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.