Home

Achtergrond 1 reactie

Roedel herten zorgt voor overlast

De politie zoekt de mogelijke eigenaar van een roedel damherten. De dieren zorgen voor veel overlast in de omgeving van het Veluwse Emst, meldde de politie vandaag.

Een groep van acht damherten zwerft al enkele dagen in het buitengebied van Emst. Ze lopen daarbij geregeld over doorgaande wegen en zorgen daarmee voor gevaarlijke situaties. "Ze duiken in de schemering ineens op. Automobilisten schrikken daar van want het zijn flinke beesten'', aldus een woordvoerder van de politie. Tot aanrijdingen heeft het nog niet geleid. De herten zijn vermoedelijk ontsnapt uit een omheining van een particulier huis.

De politie kreeg de melding via een jachtopzichter. Die beoordeelde dat het vermoedelijk om beesten van een particulier gaat. De politie is voorlopig niet van plan de beesten zelf te vangen of ze af te schieten. "Het is dan wel een doorgaande weg maar het is niet zo dat daar auto's af en aan rijden.'' Als de beesten in de buurt van een snelweg waren gesignaleerd, dan was direct ingrijpen wel noodzakelijk.

Wel hoopt de politie dat een eigenaar zich zo spoedig mogelijk meldt. "Als de klachten aanhouden, zullen we andere stappen moeten nemen.'' Welke stappen dat zijn, daar wilde de woordvoerder nog niet op vooruit lopen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    J@gertje

    Vast weer zo'n verfoeilijke jager die deze beesten illegaal heeft uitgezet :-(
    Herkauwer, kom d'r maar in...

Of registreer je om te kunnen reageren.