Home

Achtergrond

Rijkswaterstaat: dit najaar extra files

Rijkswaterstaat verwacht dit najaar extra vertragingen in het verkeer.

De aanleg van extra rij- en spitsstroken, onderhoud aan de weg en het herfstweer zullen zorgen voor drukte op de weg. Vooral op de A1, A2, A20 en A28 moeten automobilisten rekenen op meer files. Dat heeft Rijkswaterstaat donderdag laten weten.

Dit jaar werkt Rijkswaterstaat aan dertig spoedprojecten op fileknelpunten. Naast de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden is er daarom meer werk aan de weg. Voor mei 2011 moet het verkeer op tien van deze knelpunten beter doorstromen. Rijkswaterstaat hoopt de reistijd zo betrouwbaarder te maken voor weggebruikers.

In totaal wordt 300 kilometer nieuwe rijstrook aan het Nederlandse wegennet toegevoegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.