Home

Achtergrond 235 x bekeken

Resten Anne Frankboom naar museum

De eigenaar van de Anne Frankboom wil de resten van de omgewaaide kastanje schenken aan Joodse musea in Berlijn, New York, Tel Aviv en Amsterdam.

De Anne Frank Stichting in Amsterdam krijgt in ieder geval een schijf om tentoon te stellen in het Anne Frank Huis. Dit maakte de stichting Support Anne Frank Tree woensdag bekend na een gesprek met de eigenaar.

Het Joods Museum in Berlijn wil graag een stuk hout van de omgevallen reus ontvangen en heeft hiervoor een aanvraag ingediend. De eigenaar honoreert deze aanvraag en heeft eveneens besloten om ook bij het Joods Historisch Museum in Amsterdam te polsen of er interesse bestaat in een schijf, evenals bij de musea in de Verenigde Staten en Israël.

De Italiaanse beeldhouwer Giuseppe Penone heeft ook een verzoek ingediend om van de stam een kunstwerk te maken en maakt kans dit te verwezenlijken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.