Home

Achtergrond 1 reactie

Regels voor afvalbedrijven eenvoudiger

Demissionair Minister Tineke Huizinga (VROM) vereenvoudigt regels op het gebied van afvalverwerking.

Hierdoor besparen bijna vierduizend ondernemers jaarlijks 50 miljoen euro. Dat blijkt uit de begroting van het ministerie van VROM, die dinsdag openbaar is gemaakt.

Voor een aantal afvalsoorten wordt de meldplicht afgeschaft. Zo hoeven bepaalde bedrijven in de afvalbranche, bijvoorbeeld in de kunststofrecycling of de opslag van groenafval, geen aparte vergunning meer aan te vragen.Voor andere bedrijven, zoals autosloperijen en schroothandelaren, wordt de vergunningsprocedure eenvoudiger.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    down under

    En wij moeten onze waardevolle restproduct (wat vaak verward wordt met afval), n.l. mest, als chemisch afval behandelen! Iedere oudijzerboer kan ongehinderd, en vooral ONGESTRAFT, rondzeulen met accu's, moterolie en wat dies meer zij. Polariseren (let op!, komt in de top 10 van de meest gebruikte woorden in de media van 2010!) noem ik dit. Niet normaal meer dat men op een vracht waardevolle bodemverbeteraar verplicht een gps-volgsysteem moet bouwen, moet wegen en bemonsteren terwijl men met de meest giftige afvalstoffen ongehinderd kriskras door heel Nederland, wat zeg ik?, heel Europa kan rijden. Doe daar maar eens iets aan!

Of registreer je om te kunnen reageren.

[No translation for /esp/footer/disclaimer, nl]