Home

Achtergrond 258 x bekeken

'Regelgeving vertraagt innovatie'

Wet- en regelgeving bij de afgifte van vergunningen in de agrarische sector belemmeren innovatieve ontwikkelingen.

Dat stelt de gemeenteraadsfractie van de VVD in Etten- Leur in een brief aan provinciale staten van Noord-Brabant. De VVD in de gemeente Etten-Leur zegt dat bewoners in de gemeente bezorgd zijn om de bouw van nieuwe stallen, terwijl agrarisch ondernemers klagen dat ze rekening moeten houden met een vertraging van vier tot vijf jaar, eer een investering kan worden gerealiseerd.

Dat heeft tot gevolg dat bij de realisering van nieuwe stallen gebruik wordt gemaakt van technieken die up to date waren bij de vergunningaanvraag, maar inmiddels al weer zijn achterhaald. Daardoor kunnen ondernemers nooit de best beschikbare technieken in hun bedrijven toepassen, zegt de VVD-fractie.

Of registreer je om te kunnen reageren.