Home

Achtergrond 177 x bekeken

PvdA werkt aan tegenbegroting

De PvdA werkt aan een tegenbegroting. De sociaaldemocraten willen in ieder geval voorkomen dat wordt bezuinigd op de inburgering en de kinderopvangtoeslag, zoals afgelopen tijd is uitgelekt uit plannen van het demissionaire kabinet van CDA en ChristenUnie.

Dat heeft Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer van de PvdA vrijdag gezegd. Hamer noemt het een ramp als de kinderopvangtoeslag inderdaad wordt verlaagd, vooral omdat het niet de eerste keer is. Zij is bezorgd voor lagere inkomens en de arbeidsdeelname van vrouwen. ,,Als dit doorgaat wordt de emancipatiekalender een halve eeuw teruggedraaid.''

Het is de bedoeling dat de PvdA-tegenbegroting uitkomt tussen Prinsjesdag, als de plannen van het demissionaire kabinet bekend worden, en de algemene financiële beschouwingen. Dan debatteert de Tweede Kamer met het kabinet over de bezuiningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.