Home

Achtergrond 167 x bekeken

PvdA denkt na over oppositiestrategie

Als de PvdA in een oppositierol komt, zal de partij alles op alles zetten om spanningen in een rechtse coalitie bloot te leggen om het kabinet op die manier in de problemen te brengen.

Dat staat in een intern memo waarop De Telegraaf de hand heeft weten te leggen. Een woordvoerster van de PvdA bevestigde vrijdag het bestaan van het document. "We hebben zoals altijd tijdens de fractiedagen vooruitgekeken naar het komende jaar. Zowel in coalitierol als in een oppositierol. Het stuk waar de Telegraaf uit citeert, was een van de scenario's en mogelijke strategieën die zijn besproken. De strijdbaarheid die uit het artikel spreekt, kunnen we zonder meer bevestigen'', aldus de zegsvrouw.

De PvdA zou niet alleen in "Haags isolement'' oppositie willen voeren, maar in nauwe samenwerking met de sociale beweging, de milieubeweging, ouderen en jongerenorganisaties, citeert De Telegraaf in het artikel. Verder zouden de sociaaldemocraten van plan zijn om zo'n rechts kabinet consequent "het kabinet-Wilders'' te noemen.

In het memo zou staan dat de PvdA herkenbaar, authentiek en consistent wil optreden. Maar ,"in situaties waarin zich een serieuze kans voordoet de (stabiliteit van de) coalitie te ondermijnen, kan die opportuniteit voorrang krijgen boven consistent, geloofwaardig optreden'', citeert het dagblad uit het stuk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.