Home

Achtergrond 2 reacties

Protest tegen aanleg A4 Midden-Delfland

Tegenstanders van de A4 door Midden-Delfland hebben vanmiddag geprotesteerd tegen de aanleg van het stuk snelweg.

Zo'n 250 actievoerders liepen van de twee uiteinden van het 7 kilometer lange tracé in begrafenisstoeten naar elkaar toe. Op het ontmoetingspunt hebben zij het stuk weg "ritueel" begraven.

Dat zei een woordvoerder van Milieudefensie, die het protest organiseerde samen met onder andere de Milieufederatie Zuid-Holland en bewoners van Schiedam, Midden-Delfland, Delft en Vlaardingen.

De demissionaire ministers Camil Eurlings (Verkeer) en Tineke Huizinga (Ruimtelijke Ordening) besloten begin deze maand officieel tot de aanleg van het stuk snelweg waarover zo'n vijftig jaar is gesproken. De actievoerders konden zaterdag op een groot spandoek zogeheten Bekeurlings schrijven, tegen alle plannen en besluiten van Eurlings.

De actiegroepen gaan naar de Raad van State (RvS) om het besluit aan te vechten als volgende week het exacte tracé van de A4 Midden-Delfland bekend wordt. Volgens de woordvoerder van Milieudefensie zijn alle actiegroepen ervan overtuigd dat het stuk snelweg er ook nu niet zal komen. "Eurlings had veel haast om het besluiten te tekenen; daarbij heeft hij foutjes gemaakt."

Over de aanleg van de weg, die van groot belang is voor onder meer de Westlandse tuinbouw, is meer dan een halve eeuw gesteggeld. Medio 2006 werd een convenant tussen rijk en regio getekend, maar door procedurefouten liep de aanleg nadien toch weer vertraging op.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  k.a.r. bonade

  ziek, erg ziek en onuitstaanbaar als je als splintergroepje toch je zin wilt hebben
  wel eens gehoord van een democratische beslissing?????????

 • no-profile-image

  Eurlings-fan

  250 deelnemers?!! er waren er maximaal 100. Een toch wat magere score voor een dergelijk onderwerp. Blijkbaar is de grote meerderheid voor!

Of registreer je om te kunnen reageren.