Home

Achtergrond

'ProRail mag salaris directie niet verhogen'

ProRail mag de salarissen van zijn topmanagement niet verhogen. De spoorbeheerder wilde de directie hogere salarissen gaan betalen, maar minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft daar een stokje voor gestoken.

Dat meldde RTL Nieuws woensdag op basis van stukken die in het bezit zijn van de omroep.

Voor twee van de vier directeuren wilde spoorbeheerder ProRail het salaris verhogen. Zij verdienen minder dan de zogeheten Balkenende-norm van 188.000 euro. Het bedrijf vond het echter 'passend' om van die norm af te wijken.

Minister Eurlings liet een adviesbureau uitzoeken of het noodzakelijk is dat de directeuren meer gaan verdienen dan 188.000 euro. Maar het bureau concludeerde dat ProRail verkeerde argumenten hanteert voor hogere salarissen; de spoorbeheerder vergelijkt zichzelf met verkeerde bedrijven en schat zijn internationale karakter verkeerd in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.