Home

Achtergrond 256 x bekeken

Prinsjesdag: landbouwvrijstelling blijft!

De landbouwvrijstelling blijft! Hardnekkige geruchten dat de landbouwvrijstelling afgeschaft zou worden in het Belastingplan 2011 dat op Prinsjesdag is gepresenteerd kloppen niet.

In de agrarische sector gaan al enkele maanden geruchten dat het ministerie van Financiën van plan is de landbouwvrijstelling af te schaffen. Enkele accountantskantoren anticiperen op een mogelijke afschaffing en hebben hun klanten benaderd om de nadelige gevolgen van een mogelijke afschaffing voor te zijn.

Dit blijkt nu – vooralsnog – onnodig te zijn geweest.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de landbouwvrijstelling tot in eeuwigheid zal blijven bestaan. Wellicht gaat een komend kabinet de vrijstelling (gedeeltelijk) afschaffen of aanscherpen. Of, hoe en waarneer dit misschien gaat gebeuren blijft echter koffiedik kijken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.