Home

Achtergrond 247 x bekeken

Prins Friso verbindt zich aan duurzaamheid

Prins Friso is een groot aanhanger van projecten die de duurzaamheid bevorderen. ”Iedereen moet zich zorgen maken over de klimaatverandering”, zei de prins donderdag in Amsterdam.

”Mensen die het ontkennen, moeten dat nu ook beseffen.”

De tweede zoon van koningin Beatrix was in Amsterdam als juryvoorzitter van de internationale wedstrijd Green Challenge. De kandidaat met het beste product dat zich richt op vermindering van de CO2-uitstoot, ging naar huis met 500.000 euro.

Friso heeft zich aan de wedstrijd verbonden omdat hij vindt dat kleine ondernemers die risico’s durven nemen, wel wat steun verdienen. ”Kleinere bedrijven kunnen soms efficiënter werken en sneller beslissen dan grote bedrijven.” Met relatief weinig geld kunnen deze ondernemers vaak ver komen, aldus de prins.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.