Home

Achtergrond 292 x bekeken

Prima resultaten Japan Inspectie

Inspecteurs van het Japanse ministerie van LNV en de NVWA hebben hun waardering uitgesproken voor de keuringswijze van de Bloembollen Keurings Dienst (BKD).

Zij bestempelden het werk van BKD als ‘degelijk’ en ‘conform de afspraken’. De partijen spraken hun vertrouwen uit nadat twee Japanse inspecteurs de “Joint Inspection en Monitoring zomer 2010” uitvoerden en afrondden. Gedurende hun bezoek van drie weken aan Nederland bezochten zij telers om een beeld te krijgen van de kwaliteit van de gewassen en de inspectie.

Het bezoek van de inspecteurs is vastgelegd in een overeenkomst en is een voorwaarde voor de export van bloembollen naar Japan. Voor de gladiool is een Joint Inspection uitgevoerd en voor de gewassen Hippeastrum en lelie een monitoring. De inspecties zijn goed verlopen; er zijn geen bijzonderheden geconstateerd. Ondanks de aangescherpte ‘Japan virus toleranties’ bij het gewas gladiool zijn er geen partijen door de Japanse inspecteurs afgekeurd. De Japanse inspecteurs vonden het prettig om ook met de telers zelf gesprekken te voeren. Zij waren onder de indruk van de ervaring en deskundigheid van de telers.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.