Home

Achtergrond 217 x bekeken

Prijzen op internetveiling Fonterra zijn licht gestegen

De prijzen voor melkpoeders op de Fonterra-veiling die twee maal per maand wordt georganiseerd zijn vandaag gemiddeld met 1,9 procent gestegen.

De gemiddelde prijs kwam uit op 2.815 per ton. Dat blijkt uit gegevens die het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern heeft vrijgegeven. De prijzen voor vollemelkpoeder steeg gemiddeld met 1,4 procent naar 2.768 euro per ton. De prijzen voor magermelkpoeder steeg met gemiddeld 1 procent naar gemiddeld 2.481 euro per ton. Voor levering op de lange termijn (11 maart tot 11 april) stegen de prijzen echter met 5,6 procent.

In tegenstelling tot de mager- en volmelkpoederprijzen steeg de prijs van watervrij melkvet flink met gemiddeld 10,2 procent naar 3.988 euro. Vooral de prijzen voor levering op de korte en middenlangtermijn gingen flink omhoog. De prijzen voor het onlangs op de interveiling geïntroduceerde karnemelkpoeder daalden gemiddeld met 6,4 procent naar 2299 euro.

Ook de meeste Nederlandse Zuivelnotering zijn gisteren naar boven bijgesteld. De notering voor volmelkpoeder steeg met 4 euro naar 276 euro per 100 kilo. De prijs voor mager melkpoeder voor consumptie steeg met 6 euro naar 230 euro per 100 kilo. De notering voor verse boter bleef ongewijzigd op 376 euro per 100 kilo terwijl de weipoeder-notering met 3 euro naar boven is bijgesteld op 75 euro per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.