Home

Achtergrond 309 x bekeken 1 reactie

Prijsniveau verse groente stijgt in winkels 9 procent

Verse groente was vorige maand in de Nederlandse supermarkten bijna 9 procent duurder dan een jaar geleden.

Ook voor fruit betaalde de Nederlandse consument hogers prijzen. Dat blijkt uit het overzicht van consumentenprijzen over de maand augustus die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd. Slecht weer in Zuid-Europa resulteert in minder import en hogere prijzen, verklaart een woordvoerder van het CBS.

Met name de hogere prijzen voor sla en tomaten hebben vorige maand bijgedragen aan een hoger prijsniveau voor verse groente in vergelijking met vorig jaar, merkt de woordvoerder op. In april en mei noteerde verse groente ook al duidelijk hogere prijzen als gevolg van duurdere asperges en ijsbergsla.

Bij vers fruit is het prijsniveau volgens het CBS vooral door duurdere aardbeien omhoog gegaan. Vergeleken met een jaar geleden ligt betaalt de consument voor vers fruit ruim 4 procent meer.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  jpk

  ned. betalen
  maar11%van het inkomen
  aan voedsel
  datmoet30%worden

Of registreer je om te kunnen reageren.