Home

Achtergrond 180 x bekeken

Premier uit zorg over paar millenniumdoelen

Premier Jan Peter Balkenende is bezorgd over de voortgang bij het wereldwijd terugdringen van moedersterfte en het realiseren van gelijke rechten voor mannen en vrouwen.

Hij zei dat woensdag in New York tijdens een top over de Millenniumdoelen die gericht zijn op de bestrijding van wereldwijde armoede. "Onze doelen zijn ambitieus, maar we bewegen te langzaam'', hield Balkenende zijn gehoor voor.

Volgens de premier worden de millenniumdoelen te vaak gezien als enkel een verantwoordelijkheid van overheden of betrokken organisaties. Juist de betrokkenheid van private partijen is in de ogen van Balkenende cruciaal om de armoede te bestrijden.

Nederland maakt zich in New York sterk voor zaken als schoon drinkwater en de ontwikkeling van de financiële sector. Over het eerste onderwerp woonden de premier en prins Willem-Alexander woensdag een bijeenkomst bij. Later op de dag is er nog een bijeenkomst over microfinanciering met prinses Máxima.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.