Home

Achtergrond 184 x bekeken

Premier, prins en prinses in New York

Premier Jan Peter Balkenende, prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn woensdag samen in New York.

In het hoofdkantoor van de Verenigde Naties (VN) wonen ze een top bij over de Millenniumdoelen die gericht zijn op de bestrijding van de wereldwijde armoede.

Balkenende zal zich in zijn toespraak vooral richten op moedersterfte en gelijke rechten voor mannen en vrouwen, omdat de voortgang van die doelen tegenvalt. Willem-Alexander presenteert tijdens de conferentie een initiatief om blijvend aandacht te houden voor sanitaire voorzieningen. Máxima biedt het eerste jaarverslag aan over haar activiteiten die erop gericht zijn dat iedereen tegen een redelijke prijs toegang kan krijgen tot financiële diensten.

Aanleiding voor het bezoek van de premier, prins en prinses is de 65e Algemene Vergadering van de VN. Balkenende zal die vergadering zaterdag toespreken. Hij zal dan ingaan op de rol die de VN kan spelen in de veranderde internationale verhoudingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.