Home

Achtergrond 5 reacties

Postbodes demonstreren tegen massaontslag

Postbodes uit het hele land komen vandaag naar Rotterdam om te demonstreren tegen het dreigende massaontslag bij TNT Post. De actiegroep Red de Postbode verwacht vele honderden postbodes op de landelijke actiedag van TNT'ers.

De betoging begint om 13.00 uur op Plein 1940. Daar zal onder meer SP-fractievoorzitter Emile Roemer spreken. Een uur later begint een protestmars die eindigt bij het Oude Postkantoor. Ook de vakbonden komen volgens de organisatie waarschijnlijk naar de actiedag.

SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen, initiatiefnemer van de actie Red de Postbode, roept alle TNT'ers op om te komen. Gesthuizen: ,,Het massaontslag van 15.000 TNT'ers is het grootste Nederlandse drama sinds de mijnsluitingen. En alsof dat al niet genoeg is, is er sprake van structurele intimidatie op de werkvloer.''

Maandag waren al duizend postbodes in Nieuwegein voor een actiebijeenkomst van de vakbonden. Ook daar was de inzet TNT Post duidelijk te maken dat zij zich niet neerleggen bij het naderende massaontslag bij het bedrijf.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Vroeger waren er nog vakbonden,maar die vakbondsleiders hebben het tegenwoordig druk met de commissariaatjes

 • no-profile-image

  gekke henkie

  nu worden ze zelf bezorgd.

 • no-profile-image

  koetje

  Ja Sjeng dat noemen we nu vrije marktwerking,een maat van mij heeft ook de zak gekregen,zijn plaats wordt nu ingenomen door een bijstandsmoeder......!!

 • no-profile-image

  Veehouder

  SP moet wat inbinden, ze heeft immers de huidige veehouderij NL zelf afgeschreven. De aantallen postbodes vallen in het niet bij de aantallen werkzame mensen in de veehouderij.

 • no-profile-image

  sjeng

  Dat is nu nederland: Eerst de post verzelfstandigen, vervolgens concurrentie toelaten welke met afgekeurden en 65 plussers de post gaan rondbrengen tegen een hongerloon en vervolgens zich een dikke maken om het personeel van TNT een hart onder de riem te steken. Wat een huichel van de overheid en wat een tragedie voor de vele gezinnen welke betroffen zijn.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.