Home

Achtergrond

Positieve resultaten voor Amerikaanse zuivel

De Amerikaanse melkveehouderij is door de sterke melkprijsstijgingen in augustus weer zwarte cijfers gaan schrijven.

Dit meldt Rabobank in haar kwartaalbericht over de zuivelsector. De melkprijzen in augustus zijn door de goede binnenlandse vraag en sterke export fors omhoog gegaan. In het tweede kwartaal bereikte de export de hoogste waarde sinds jaren. De veevoerprijzen zijn niet in de beweging meegegaan, waardoor de meeste Amerikaanse melkveebedrijven nu weer licht positieve resultaten boeken.

Nog wel een probleem voor de Amerikaanse zuivelsector is dat de voorraden kaas bijzonder groot zijn. Ook is er zorg over een afnemende economische groei. Daarmee is de toekomst van de melkveesector in de Verenigde Staten nog niet geheel zonder problemen, geeft de Rabobank aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.