Home

Achtergrond

Portugal succesvol met leninguitgifte

Portugal heeft met de veiling van vierjarige en tienjarige staatsleningen 750 miljoen euro geleend op de financiële markten.

Dit maakte het Portugese agentschap voor overheidskredieten woensdag bekend. De rente die Portugal moet betalen, is wel flink opgelopen ten opzichte van de laatste keer dat Portugal dergelijk staatspapier uitgaf. Op de tienjarige lening betaalt het land 6,24 procent en op de vierjarige lening 4,70 procent. Dit is in beide gevallen ongeveer 1 procentpunt meer dan een maand geleden.

De laatste tijd is de waarde van Portugees staatspapier onder druk komen te staan. Beleggers maken zich zorgen over de financiële positie van enkele zwakkere broeders van de eurozone. Vooral over Ierland, dat werkt aan een omvangrijke en kostbare herstructurering van zijn bankensector, zijn de zorgen groot.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.