Home

Achtergrond

Poolse premier naar busongeluk Berlijn

Het dodental door een ongeluk met een Poolse bus vanochtend vlakbij Berlijn is opgelopen tot twaalf.

Zeven personen vechten nog voor hun leven, meldden de hulpdiensten zondag. De slachtoffers zijn allen Polen. De Poolse premier Donald Tusk reist naar de plek des onheils, samen met zijn minister van Gezondheid Eva Kopacz.

De touringcar van Pol-Bus was met 47 passagiers vanuit Spanje op de terugweg naar Polen. Op de snelweg A10 bij vliegveld Schönefeld bij Berlijn werd de bus geraakt door een personenauto, waarvan de bestuurster de macht over het stuur verloor. De bus ramde daarna een brugpijler. De bestuurster van de personenwagen behoort tot de zwaargewonden. Tijdens het ongeluk regende het.

De massaal aanwezige reddingsdiensten zijn al urenlang bezig om ter plaatse gewonden te verzorgen. Naast de zeven zwaargewonden zijn er zestien lichtgewonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.