Home

Achtergrond 169 x bekeken

Politie onderschept 82 kilo cocaïne

De politie in Rotterdam heeft dinsdag in de haven van Rotterdam een partij van ongeveer 82 kilo cocaïne ontdekt.

Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie woensdag gemeld.

Het zogeheten HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband van Zeehavenpolitie, Douane, FIOD-ECD en Openbaar Ministerie, vond de coke in een container met tandwielkasten. De container kwam uit Colombia en was met een zeeschip in de haven aangekomen.

"De partij cocaïne zat op ingenieuze wijze verstopt in tandwielen en assen van de tandwielkasten. Vooralsnog zijn er geen verdachten aangehouden'', aldus de woordvoerster. De cocaïne heeft een waarde van ruim 3 miljoen euro. De drugs en de tandwielkasten zijn inmiddels vernietigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.