Home

Achtergrond 327 x bekeken 9 reacties

Politie haalt geiten weg uit studentenkroeg

De politie heeft vrijdag een eind gemaakt aan een ludieke 'grap' met twee geitjes in een studentenkroeg aan de Statensingel in Maastricht.

Dat maakte de politie zaterdag bekend. Leden van studentensociëteit Saurus hadden de geitjes gratis via Marktplaats gekregen en de beestjes de kroeg binnengehaald. Geschrokken buren zagen dat en belden de politie. Zij vreesden dat de geiten gebruikt werden bij een ontgroeningsritueel.

Saurus ontkent dat. Volgens voorzitter Egmond Evers van Saurus wilde zijn societeit de beestjes cadeau doen aan een andere studentenvereniging die een bok als symbool voert. Na overleg tussen studenten en politie heeft de dierenambulance de beesten weggehaald en teruggebracht bij de boer die de geitjes op Marktplaats had gezet.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ED

  Ik ken de details niet, het is in Telegraaf stijl geschreven, maar zoals het staat weergegven kan ik geen stafbaar feit herkennen. Lijkt meer op een gevalletje politie en buren welke niets te doen hebben.

 • no-profile-image

  Piet

  In mijn studententijd gaf ik een kip cadeau aan mijn huisgenoten. Dat was ook lachen, vooral hoe 'stadsmensen' daarmee omgaan. De kip vond alles best trouwens.

 • no-profile-image

  Han

  Eindelijk studenten die aan de melk willen op termijn en het bokbier bewaren voor tot ze groot zijn.

 • no-profile-image

  Patrick

  In Belgie (Oordegem) leefde er jaren een bok die bier dronk aan de toog dus so wat , hij is er ook niet van doodgegaan.

 • no-profile-image

  Patrick

  De café noemt : den bok een disco ernaast noemde ook den bok . Er was een groot slachthuis naast en bij mijn weten is hij daar nooit geariveerd... ik wel met zeugjes voor de slacht

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Walgelijk!

 • no-profile-image

  Mart

  Gestoorden die geitjes op Marktplaats zetten en nog gestoorder om dieren mee te nemen naar de kroeg. Wat een gekken op aarde. Zijn er dan geen slimme mannen meer?

 • no-profile-image

  Jeroen

  Mart,

  Waarom gestoord? Er zijn genoeg mensen die wel een stukje tuin of een kinderboerderij hebben, die zo een geit kunnen kopen.
  Waarom gestoord? Wat dan met de paarden,honden,katten,muizen,kippen,ratten,slangen en alles nog meer?

 • no-profile-image

  huub

  Bokbier patrick? :D

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.