Home

Achtergrond 211 x bekeken

Petitie tegen meer goederentreinen IJssellijn

Bewoners van onder meer de wijk Colmschate in Deventer en de Gelderse gemeente Rheden hebben woensdag een petitie aangeboden aan Tweede Kamerleden die gaan over Verkeer en Waterstaat.

De bewoners maken zich zorgen over plannen van demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer) om meer goederentreinen te laten rijden over de IJssellijn (Arnhem-Zwolle) en de Twentelijn (Elst-Oldenzaal). Bewoners langs deze trajecten verwachten overlast en vrezen een daling van de huizenprijzen.

De aanleiding voor het aanbieden van de petitie was een hoorzitting woensdag in de Tweede Kamer over allerlei zaken rond het spoorvervoer in Nederland. Afgelopen juni werd besloten om een deel van het goederenvervoer dat nu nog door de Randstad rijdt, via andere routes te laten rijden, waaronder met name de IJssellijn en de Twentelijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.