Home

Achtergrond 169 x bekeken

Paus laakt agressieve secularisatie

Paus Benedictus XVI heeft donderdag in een toespraak bij het begin van zijn vierdaagse bezoek aan Groot-Brittannië aangedrongen op respect voor religieuze tradities en gewaarschuwd tegen agressieve vormen van secularisatie.

De paus sprak in een Schotse residentie van de Britse vorstin Elizabeth II, het paleis Holyroodhouse in Edinburgh.

,,Vandaag streeft het Verenigd Koninkrijk ernaar een moderne multiculturele samenleving te zijn. Moge het in deze uitdagende onderneming altijd respect behouden voor de traditionele waarden en culturele uitingen die de meer agressieve vormen van secularisatie niet langer waarderen of soms zelfs niet eens meer verdragen'', aldus de kerkvorst. ,,Laten we de christelijke fundamenten waar de vrijheden op steunen, niet verhullen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.