Home

Achtergrond 255 x bekeken 3 reacties

Partijen rekenen op vertrek Joustra

Goed ingelichte bronnen gaan uit van een vertrek van Tjibbe Joustra als voorzitter van het Productschap Tuinbouw (PT). Volgens bronnen is de nieuwe functie als voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid een fulltime functie.

Alom wordt er vanuit gegaan dat dit niet te combineren is met drie dagen werk als voorzitter van het Productschap. Joustra is in zijn tweede jaar begonnen als voorzitter bij het PT en gaf leiding aan de ontwikkeling van de toekomststrategie voor het schap.

Joustra’s mogelijke vertrek komt op een vervelend moment. In 2011 moet het PT in een draagvlakonderzoek aantonen van meerwaarde te zijn bij ondernemers uit de sector. Een voorzitterswisseling lijkt in dat opzicht ongunstig. Het Productschap zegt zelf vanmiddag met een persbericht te komen over de toekomst van Joustra bij het PT.

Zie ook: Vragen over functies Joustra

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hobbytuinder

  Ja ja, als het een beetje moeilijk wordt vluchten. Het is toch niet zo dat er een afscheidsfeestje van €150.000,= gehouden wordt?
  Tuinders, let op uw centen want Tjibbe eet graag de krenten uit de pap, kennelijk is hem dat met de paplepel ingegoten en zijn er tot nu toe veel mensen bij ingeschoten... door Malloten naar de.... Tjibbe zal ook nog wel wat deals gesloten hebben mbt zijn pensioenbreuk dus binnenkort zal het PT wel weer een extra grote tegenvaller in de budgetten meedelen.... En de tuinder maar beulen...

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hobbytuinder, maak je vooral geen zorgen om de oudedagsvoorzieningen van Rossige Tjib. Want vanaf zijn allereerste dag als ambtenaar was het zijn enige wérkelijke tijdvulling om aan zichzelf te denken!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hieruit blijkt maar weer eens temeer dat het lichtste altijd komt bovendijven. Joustra was vele jaren lang SG op LNV en verruilde die toppositie voor het directeurschap van het UWV. Hij weigerde echter zijn intrek te nemen in het juist opgeleverde nieuwe kantoor en eistte een verbouwing van 2 miljoen. Belastinggeld! Kersenhout eruit en marmer er in! Zijn rundlederen bureaustoel was maar amper warm of mijnheer verkastte naar de AIVD! En daarna naar het Productschap Tuinbouw. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is door en dankzij mr Pieter van Vollenhove geworden tot een uitermate zorgvuldig en kritisch opererend lichaam. Het moet gevreesd worden dat Joustra alles weer zal gaan terugschroeven naar een niveau dat minder bedreigend is voor falende overheden en disfunctionerende bestuurders. Want daarvan is Tjibbe Joustra wel één van de allerkwalijksten!

Of registreer je om te kunnen reageren.