Home

Achtergrond 251 x bekeken

Parachutes en vliegtuigen boven de heide

De lucht boven de Ginkelse Heide bij Ede is zaterdag gevuld met parachutisten en vliegtuigen.

Zaterdagochtend staat in het teken van de herdenking van operatie Market Garden. In de middag is er een vliegshow ter herinnering aan 100 jaar luchtvaart in Nederland.

De organisatie verwacht tienduizenden belangstellenden op de heide. Meer dan 600 militairen uit binnen- en buitenland dalen met parachutes af, naar het voorbeeld van de geallieerden in september 1944. Op de heide vindt ook een officiële herdenking plaats.

Aan de Jan Hilgers Memorial Airshow doen tientallen oude en hedendaagse vliegtuigen mee. Jan Hilgers was op 29 juli 1910 de eerste die een vlucht maakte boven Nederlands grondgebied. Hij deed dat in de buurt van Ede.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.