Home

Achtergrond

Paniek na nieuwe uitbarsting vulkaan Sumatra

Op het Indonesische eiland Sumatra is vandaag paniek ontstaan na een nieuwe uitbarsting van de vulkaan Sinabung.

Volgens The Jakarta Post lagen veel mensen die waren teruggekeerd naar hun dorpen op de hellingen van de berg na twee eerdere erupties, te slapen toen de vulkaan weer actief werd rond kwart voor vijf 's morgens.

Het was de zwaarste uitbarsting tot nog toe. In de afgelopen dagen hadden vulkanologen al gewaarschuwd dat de hoogste alarmfase nog altijd van kracht was, maar veel Sumatranen trokken zich daar niets van aan en verlieten opvangkampen.

De uitbarsting van de Sinabung van zondag was de eerste in vierhonderd jaar. Een tweede, krachtiger uitbarsting volgde maandagochtend, waardoor pluimen donkergrijze rook en vulkaanas tot 2 kilometer hoogte stegen. De autoriteiten evacueerden circa 30.000 mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.