Home

Achtergrond 1 reactie

PT in gesprek met mogelijke opvolgers Joustra

Het dagelijks bestuur van het Productschap Tuinbouw (PT) wil in gesprekken met potentiële opvolgers van voorzitter Tjibbe Joustra ingaan op het belang van een langere zittingsduur.

Dat stelt een PT-woordvoerder. Joustra vertrekt per 1 februari en is dan 2 jaar in dienst, even lang als zijn voorganger Dirk Duijzer. Gisteren is het dagelijks bestuur van het PT aangesteld als benoemingsadviescommissie. De eerste taak is het opstellen van een profiel voor de opvolger. Daarbij moet ondermeer gekeken worden of de functie in deeltijd kan worden blijven uitgevoerd, stelde een woordvoerder van het PT. Het bestuur wil een selectiebureau inschakelen voor de zoektocht naar de opvolger.

Joustra liet zelf nog weten dat het besluit tot vertrek pas na een zware afweging tot stand kwam.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Westland

  Als we naar de toekomst van het PT kijken is het zoeken naar een nieuwe voorzitter niet zo moeilijk. Even kijken naar de andere
  produktschappen, waarmee de komende jaren gefuseerd gaat worden en proberen
  een fusie zo vlot mogelijk te laten verlopen.
  Als het PT doorgaat kwekers geld op te halen en dat te verdelen naar 33% vakbonds gerelateerd, 33% handelsgerelateerd en 34% kwekers gerelateerde uitgaven, is het beter het PT per zo spoedig mogelijk op te heffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.