Home

Achtergrond 1 reactie

PPE akkoord met verscherpt antibioticabeleid

Het bestuur van het Productschap Pluimvee en eieren is vandaag akkoord gegaan met voorstellen voor een aangescherpte aanpak van het antibioticaverbruik en -resistentie in de vleeskuikenhouderij.

Een van de onderdelen van de nieuwe aanpak is dat vleeskuikenhouders worden ingedeeld naar antibioticaverbruik. Dit maakt een gerichte aanpak van veelverbruikende bedrijven mogelijk. De vleeskuikensector bekijkt verder of bepaalde middelen die belangrijk zijn voor de humane geneeskunde kunnen worden uitgesloten van gebruik op de vleeskuikenbedrijven. Een andere mogelijkheid is om scherpe voorwaarden te stellen aan het gebruik.

Ook wil het PPE een koppelpaspoort invoeren voor de startkuikens. In dat paspoort moeten alle gegevens staan over de gezondheid van de ontvangen kuikens, zodat de vleeskuikenhouder gerichter kan werken en mogelijk het antibioticaverbruik kan beperken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    kip

    Het ppe eruit !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.